Start-kit til mer
grønnsaker

Har du kål, gulrot, rotgrønnsaker og potet i grønnsaksskuffen, et par bokser hakkede tomater i skapet og en fryser fylt med norske grønnsaker, er du rigget for å kunne lage digge og sunne hverdagsretter på 1-2-3!

Foto av grønnsaker
  1. Fyll opp grønnsaksskuffen ha norsk kål, gulrot, potet og rotgrønnsaker i kjøleskapet; Dette kan brukes som “basisvarer” i kostholdet og er næringsrike råvarer som kan tilberedes sammen med andre sesongvarer. 

  2. Ha alltid ferske tomater og løk på kjøkkenbenken

  3. Fyll opp hermetikk-skuffen med finhakkede tomater (passata) og tomatpure. Med røde linser, røde bønner, hvite bønner, kikerter, og mais i tillegg, har du mange gode basisvarer lett tilgjengelig.

  4. Ha et par poser med dine og familiens favoritt-grønnsaker i fryseren. Med et lite fryselager har du alltid grønnsaker tilgjengelig. Hva med blomkål, brokkoli og erter? Det finnes også mange gode grønnsaksblandinger, et godt tips er å se etter Nyt Norge-merket, også når du handler fryst. 

    Husk: I fryseren er det alltid sesong!