Forpliktelse

Vår intensjon er:

Coor tar et aktivt valg og ansvar for et bedre kosthold og bærekraftige løsninger på våre spisesteder med å løfte frukt og grønt til nye høyder.

Vi har forpliktet oss til følgende:

Sammen med våre kunder, samarbeidspartnere, gjester og ansatte skal vi løfte frukt og grønt til nye høyder på våre spisesteder.

  • Vi ønsker å starte et prosjekt kalt "Ukens salat," der våre F&B-ansatte får muligheten til å utvikle kreative salatoppskrifter. Disse oppskriftene vil bli publisert i våre kanaler og integrert i våre salatbuffeter hver uke. I tillegg vil vi hver måned rette ekstra oppmerksomhet mot utvalgte grønnsaker, for å inspirere til variasjon og økt bruk av sesongens råvarer.

  • Temauke hver høst med fokus på Norske grønnsaker

  • Stort fokus på sesongvarer gjennom året. (Sesongvariasjon)

  • Bidra med å redusere matsvinn for grønnsaker som ellers ikke ville nådd forbruker (Vårt tette samarbeid med Mer Enn)

  • Bidra til en total økning av vårt forbruk på frukt og grønnsaker på våre spisesteder.

Slik skal vi rapportere på vårt bidrag til økt norskandel og økt forbruk:

Gjennom vår månedlig bærekrafts rapportering for all mat og drikke på våre lokasjoner, vil vi kunne måle utviklingen for frukt og grønt. Dette vil vi gjøre på følgende måte:

  • Hente ut tall på volum i tonn, og hvor stor andel av dette som er norsk produsert.

  • Økning i prosentpoeng. Andel frukt og grønt av totalvolum i prosent for våre spisesteder. Økningen vil angis i prosentpoeng økning.

 De siste årene har vi hatt en god økning, og det går i riktig retning.
Andel frukt og grønt av totalt volum i %. Dette gir en økning på 7,6 prosentpoeng.