Forpliktelse
Vår intensjon er:
Coor tar et aktivt valg og ansvar for et bedre kosthold og bærekraftige løsninger på våre spisesteder med å løfte frukt og grønt til nye høyder.
Vi har forpliktet oss til følgende:
Sammen med våre kunder, samarbeidspartnere, gjester og ansatte skal vi løfte frukt og grønt til nye høyder på våre spisesteder.
Vi ønsker å starte et prosjekt kalt "Ukens salat," der våre F&B-ansatte får muligheten til å utvikle kreative salatoppskrifter. Disse oppskriftene vil bli publisert i våre kanaler og integrert i våre salatbuffeter hver uke. I tillegg vil vi hver måned rette ekstra oppmerksomhet mot utvalgte grønnsaker, for å inspirere til variasjon og økt bruk av sesongens råvarer.
Temauke hver høst med fokus på Norske grønnsaker
Stort fokus på sesongvarer gjennom året. (Sesongvariasjon)
Bidra med å redusere matsvinn for grønnsaker som ellers ikke ville nådd forbruker (Vårt tette samarbeid med Mer Enn)
Bidra til en total økning av vårt forbruk på frukt og grønnsaker på våre spisesteder.
Slik skal vi rapportere på vårt bidrag til økt norskandel og økt forbruk:
Gjennom vår månedlig bærekrafts rapportering for all mat og drikke på våre lokasjoner, vil vi kunne måle utviklingen for frukt og grønt. Dette vil vi gjøre på følgende måte:
Hente ut tall på volum i tonn, og hvor stor andel av dette som er norsk produsert.
Økning i prosentpoeng. Andel frukt og grønt av totalvolum i prosent for våre spisesteder. Økningen vil angis i prosentpoeng økning.
De siste årene har vi hatt en god økning, og det går i riktig retning.
Andel frukt og grønt av totalt volum i %. Dette gir en økning på 7,6 prosentpoeng.