5 tips til mer
frukt og grønt

For å enklere nå målet om 5-8 porsjoner frukt, grønnsaker og bær hver dag, kan det være smart å spise frukt og grønnsaker til alle måltider. Et glass juice til frokost, en banan på farten, litt oppkuttet frukt til kveldsmaten, grønnsaker til middag, og en liten håndfull små tomater i matboksen, og vipps - så har du nådd anbefalingen!

Rett med rotgrønnsaker
  1. Tenk halvparten grønt til hvert måltid - mange glemmer grønnsaker til/på brødskivene og har det meste til middagen. Lag deg fargerike måltider til frokost og lunsj også.

  2. Spis frukt og grønt som mellommåltid. Det kan både være i form av en smoothie, et eple som mellommåltid eller en gulrot før middag.

  3. Snik inn mer frukt og grønt i hverdagsmaten. Gulrot og løk fra norske bønder passer i veldig mange retter og er enkelt å tilsette, bruk finhakket gulrot og løk i tacokjøttdeigen for eksempel! Putt mer grønnsaker i gryteretten, riv grønnsaker og ha oppi kjøttsausen. Tilsett grønnsaker som er milde på smak i smoothien, og bruk frukt og grønt i bakst. Banan, eple, gulrot, søtpotet og squash er perfekt å ha i bakst, for eksempel i vafler, muffins, lapper eller pannekaker

  4. Tilgjengelighet, tilgjengelighet, tilgjengelighet: planlegg handleturene slik at du vet at du har mye fristende frukt og grønt hjemme. 

  5. Sett frem snacksfat med oppkuttet frukt og grønt: garantert populært blant både store og små. Er det oppkuttet spiser vi mer.