5 gode grunner til
å velge potet
Poteter er svært anvendelig, de kan både kokes, stekes, bakes, stues, og være en god ingrediens i supper og gryteretter, i salater og omeletter. Poteter er også et godt valg for både helse og klima.
Sunnere enn ris og pasta: Sammenlignet med vanlig ris og pasta er poteter en bedre kilde til vitamin C, kalium og kostfiber. Poteter inneholder også mindre kalorier.
Metter bedre: Studier har vist at man holder seg lengre mett av å spise potet sammenlignet med hvit ris og pasta.
Klimaknoll: Potet er en av de minst klimabelastende matproduktene, og sammenlignet med ris og pasta krever poteten mindre jord, næring og vann. Velger du norsk potet i stedet for importert pasta og ris blir det også kortere reisevei, noe som betyr mindre CO2-utslipp i forbindelse med transport.
Støtter norske produsenter: I dag er 80 % av poteten vi spiser produsert i Norge, og vi har potensial til å kunne bli selvforsynt. Ved å velge norske poteter støtter du norske produsenter, og dermed også produksjonen av varer som kan gjøre Norge mer selvforsynt.
Glutenfri og magevennlig: Potet er et ypperlig valg for personer med cøliaki og den er et magevennlig valg for personer med irritabel tarm.