Forpliktelse

Vår intensjon er:

Vi i ISS lover å bidra til å øke forbruket av frukt og grønnsaker. Med over 450 serveringssteder over hele landet og med servering av mer enn 45000 måltider hver dag, har vi stor påvirkning på våre gjesters daglige kosthold. Vår størrelse gjør oss til en betydelig samfunnsaktør og det er derfor  både viktig og riktig for oss til å bidra til et sunnere kosthold for våre gjester. Arbeidet med Grøntløftet vil supplere og forsterke det arbeidet vi allerede gjør i forbindelse med Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold.  

Vi har forpliktet oss til følgende:

  • Alltid ha et plantebasert alternativ. 

  • Arbeide for at alle retter vi serverer er planterike. 

  • Fortsetter å utvikle våre oppskrifter til å inneholde mer grønnsaker der det er mulig.

  • Løfte frem en grønnsak eller frukt hver måned på våre serveringssteder og gjennom SoMe til inspirasjon for våre medarbeidere og gjester. 

  • Arbeide med å gi våre kantinemedarbeidere faglig påfyll om frukt og grønt slik at de blir enda bedre i stand til å servere plantebasert og planterik mat på våre serveringssteder 

Slik skal vi rapportere på vårt bidrag til økt norskandel og økt forbruk:

  • Baseline 2024 – måle økning andel frukt og grønt av totalt innkjøp.